"Een aangename therapie voor meer energie, minder pijn en versneld herstel"

 • APS versnelt herstel van sportblessures

  Het herstel van mijn
  tennisarm ging veel
  sneller dan verwacht

 • APS vermindert pijn

  Ik heb minder pijn
  en kan weer genieten
  van mijn leven

 • APS geeft rust

  Ik voel me rustiger,
  adem beter en ben
  positiever gestemd

 • APS maakt beweeglijker

  Ik kan me weer goed
  bewegen en ervaar
  veel meer energie

De behandeling, stap voor stap

 

Hoe werkt het?

Hieronder lees je stap voor stap hoe een behandeltraject bij APS Burgum in zijn werk gaat.
Is er iets niet duidelijk of heb je vragen? Neem dan gerust contact op. Je kunt ook kijken of je vraag bij de FAQ's staat.

 

Stap 1 - afspraak

Interesse? Maak een afspraak voor je eerste consult. Dit is een intakegesprek, meestal gevolgd door de eerste behandeling. Je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig.

Stap 2 - intakeformulier

Voor je eerste consult mail ik een intakeformulier. Je kunt deze ook downloaden. Vul dit zorgvuldig in, zodat je klachten en eventuele bijzonderheden helder worden.

Stap 3 - intake / 1e consult

We bespreken jouw klachten aan de hand van het intakeformulier. Als APS voor jou mogelijk is, maak ik een persoonlijk behandelplan. Ik leg uit hoe alles werkt en we maken afspraken over het behandeltraject. Dan begint de eerste behandeling.

Stap 4 - behandeling

Tijdens de behandeling zit je meestal op een stoel. Soms lig je op de behandeltafel. Meestal hoef je je kleren alleen op te stropen. Ik behandel je volgens het behandelplan en verbind je op de juiste plekken met het APS-apparaat. Daarna krijg je kleine stroompjes toegediend. Dit is veilig en je voelt bijna niets, hooguit een lichte tinteling. Ik behandel je meestal vier tot zes keer. Elke keer duurt 8 minuten, waarbij ik de elektroden, oorclips en applicator op verschillende plekken inzet.

Stap 5 - evaluatie

Tijdens de consulten bespreken we de voortgang in relatie tot je klachten. Afhankelijk van de aard van je klachten en jouw wensen, kunnen we dit met het zogeheten RAND36 formulier doen. Dit is een uitgebreide vragenlijst over je gezondheid en klachten, die je bij je eerste en laatste consult invult. Soms is het wenselijk dit formulier in te vullen om de effecten goed in beeld te krijgen.

Stap 6 - nawerking en rust

Na de behandeling heeft het lichaam rust nodig voor herstel. Wat je na de behandeling voelt, verschilt per persoon. Soms neemt een klacht tijdelijk wat toe omdat er afvalstoffen vrijkomen. Meestal gaat dit via de nieren of de huid (transpiratie).

 • drink veel water en help je lichaam de afvalstoffen af te voeren
 • geef je lichaam tijd voor herstel en ga niet te veel doen als de klachten snel afnemen

 


 

Hoe werkt het APS-apparaat?

Het APS-apparaat kan op verschillende manieren worden toegepast. Elke behandeling duurt 8 minuten per keer, waarbij elektroden, oorclips en applicator op verschillende plekken worden ingezet.:

 

Gel-elektroden

Gel-elektroden

Ik plak 2 of 4 gel-electroden (plak-elektroden)op een strategische plek op het lichaam. Dit werkt goed om een klacht lokaal te behandelen.
Waterbehandeling

Waterbehandeling

Je krijgt een gel-elektrode opgeplakt en er gaat een spons-elektrode in een waterbadje. Het APS-signaal gaat nu via het water, zodat we een hand of voet in zijn geheel kunnen behandelen. Dit werkt goed bij b.v. bij reuma, artritis of andere pijnklachten in handen of voeten.
Oorclips

Oorclips

Je krijgt 2 clips aan je oor geklemd. Deze gebruiken we o.a. voor behandeling van het hoofd en bij klachten zoals migraine, aangezichtspijn, burn-out en stress.
Fysio-applicator

Fysio-applicator

Ik breng contactgel aan op de pijnplek en beweeg hierover met een applicator. Zo komen we erachter waar de meeste weerstand is. Dit werkt goed bij grote pijngebieden, waarbij niet duidelijk is waar de pijn precies vandaan komt.

 

logo_thumb

Contactgegevens

APS Burgum
Matty Oosterhoff
Burg. van Panhuyslaan 89
9251 KR Burgum
06 - 49 94 24 15
info@aps-burgum.nl

Overige gegevens

KvK  •  66433355
BVAT lidnummer  •  463
AGB praktijk  •  90061765
AGB zorgverlener    90102301